Boom Linkedin Boom Twitter Boom Facebook Boom Youtube Sjamanisme
Boom ondersteunt in persoonlijk leiderschap    


Wat is sjamanisme?
Dit begrip komt oorspronkelijk uit Siberië maar wordt in veel landen en culturen gebruikt en uitgeoefend. Elk met hun eigen rituelen, hulpmiddelen en krachtdieren. Sjamanen stonden in vroeger tijden in diep contact met de natuur en zogenaamde wereld van de spirit. De gave werd gebruikt bij hun werk als genezer, beschermer meestal als deelgenoot van een bepaalde groep mensen. Natuurlijk zijn er nu ook nog sjamanen, maar in onze westerse wereld meer herkenbaar in de omschrijving, benaming van een healer of ook wel een (huis)arts die elke gemeenschap wel heeft.

Ikzelf sta ook in nauw contact met de natuur. Elke keer weer verbaas ik me over de kracht, de steun en blijheid die dieren, bomen, landschappen - eigelijk alles om ons heen - me geven. Soms door letterlijk in de natuur te zijn en ook door er op afstand aandacht aan te geven. Hier vind ik antwoorden op al mijn vragen. En nog sterker: de verbinding voedt me om mijn werk goed uit te kunnen voeren.Hieronder tref je mijn aanbod aan:

Sjamaanse wandelingen
Themawandelingen in de natuur. De natuur voelen, ruiken, proeven en ervaren. Herten zien draven over de weidse vlakten of vlinders over bloemen zien dwarrelen. Welk dier het ook is, letterlijk in het veld of in de beleving, ze hebben veel te vertellen. De drum, de windrichtingen, bomen en stenen worden ingezet voor inzicht, rust, evenwicht en plezier!

Persoonlijke consulten
Met behulp van het levenswiel met zijn windrichtingen, krachtdieren en opstellingen met stenen kijken we samen (eventueel op afstand) naar een situatie en de energiewerking. Door herkenning van een vastgezet patroon kan er beweging ontstaan. Dit geeft kracht en heeft een helend effect.

Voorleesverhalen

Voor kinderen tot zes jaar schrijf ik sprookjes over de dieren en elfjes van het bos rondom Annaliza's boomhut. Hier ligt een koppeling tussen sjamanisme en astrologie. De basis van het verhaal ligt in de analyse van de geboortehoroscoop op hoofdlijnen. Een bijzonder geschenk voor uw (klein)kind.

Diergewijs
In 2015 ontstond Diergewijs. Diverse schilderingen en wijsheden aangereikt door krachtdieren zijn verzameld in dit boekje.